
Šķēlēšanas naži
Rezultatų: 1
Kulinārijā sagriezt nozīmē sagriezt plānās šķēlītēs. Tāpēc griešanas nazis tiek izmantots, lai sagrieztu ēdienu šķēlēs tā, lai iegūtu mazus, plānus gabaliņus – apaļus, sloksnītes, žuljenes, kubiņus utt. Šķēlēs var sagriezt visus pārtikas produktus: dārzeņus, augļus, garšaugus, gaļu, mājputnu gaļu, zivis.
Šķēlēšanas naža raksturojums
Šķēlēšanas nazis faktiski ir Eiropas pavāra nazis vai japāņu santoku nazis . Patiešām, šķēlēs griešanas nazim ir plats asmens, kura garums variē no 15 līdz 30 centimetriem. Šis lielais izmērs ļauj veikt dažādus kulinārijas uzdevumus un īsā laikā sagriezt lielu daudzumu sastāvdaļu. Tā kā griešanas nazim ir dāsni izmēri, arī tā svars ir nedaudz lielāks. Šī īpašība nodrošina labāku kontroli un stabilitāti griešanas laikā. Ērtais asmeņa platums ir noderīgs, lai sasmalcinātu sastāvdaļas, piemēram, ķiplokus, vai lai transportētu sagrieztus pārtikas produktus. Santoku asmeņa uzgalis ir nedaudz izliekts uz leju, nodrošinot efektīvu sviras kustību, kas mazāk nogurdina roku. Turklāt nogurums ir mazāks, pateicoties asajai asmeņa griezējlīstei, kas viegli un precīzi iekļūst ēdienā. Ņemiet vērā, ka dažu Santoku asmeni rotā bedrītes, kas novērš ēdiena pielipšanu pie asmens. Plīšanas nazis ir kalts no nerūsējošā tērauda, oglekļa tērauda vai keramikas. Nerūsējošais tērauds ir iecienīts, jo tas ir izturīgs pret koroziju un viegli kopjams. Oglekļa tērauda un keramikas asmeņi tiek augstu vērtēti to ārkārtīgā, ilgstoši noturīgā asuma dēļ. Tomēr tie ir trausli, un tos nevajadzētu izmantot kaulu vai cietu vai saldētu pārtikas produktu griešanai. Rokturi ir izgatavoti no visdažādākajiem materiāliem, sākot no… Gatavošanā sagriezt nozīmē sagriezt plānās šķēlītēs. Tāpēc griešanas nazis tiek izmantots, lai sagrieztu ēdienu šķēlēs tā, lai iegūtu mazus, plānus gabaliņus apaļas, sloksnītes, žuljenes, kubiņa… Šķēlēs var sagriezt visus pārtikas produktus: dārzeņus, augļus, garšaugus, gaļu, mājputnu gaļu, zivis.
Šķēlēšanas naža raksturojums
Šķēlēšanas nazis faktiski ir Eiropas pavāra nazis vai japāņu santoku nazis . Patiešām, griešanas nažam ir plats asmens, kura garums variē no 15 līdz 30 centimetriem. Šis lielais izmērs ļauj veikt dažādus kulinārijas uzdevumus un īsā laikā sagriezt lielu daudzumu sastāvdaļu. Tā kā griešanas nazim ir dāsni izmēri, arī tā svars ir nedaudz lielāks. Šī īpašība nodrošina labāku kontroli un stabilitāti griešanas laikā. Ērtais asmeņa platums ir noderīgs, lai sasmalcinātu sastāvdaļas, piemēram, ķiplokus, vai lai transportētu sagrieztus pārtikas produktus. Santoku asmeņa uzgalis ir nedaudz izliekts uz leju, nodrošinot efektīvu sviras kustību, kas mazāk nogurdina roku. Turklāt nogurums ir mazāks, pateicoties asajai asmeņa griezējlīstei, kas viegli un precīzi iekļūst ēdienā. Ņemiet vērā, ka dažu Santoku asmeni rotā bedrītes, kas novērš ēdiena pielipšanu pie asmens. Griešanas nazis ir kalts no nerūsējošā tērauda, oglekļa tērauda vai keramikas. Nerūsējošais tērauds ir iecienīts, jo tas ir izturīgs pret koroziju un viegli kopjams. Oglekļa tērauda un keramikas asmeņi tiek augstu vērtēti to ārkārtīgā, ilgstoši noturīgā asuma dēļ. Tomēr tie ir trausli, un tos nevajadzētu izmantot kaulu vai cietu vai saldētu pārtikas produktu griešanai. Rokturi ir izgatavoti no visdažādākajiem materiāliem, sākot no sintētiskiem līdz viscēlākajam, pret puvi izturīgajam kokam. Neatkarīgi no tā, kādi tie ir, tie vienmēr ir ergonomiski un ar patīkamu satveršanas virsmu, kas nodrošina perfektu līdzsvaru rokā. griešanas naža īpašības padara to par ideālu rīku garšaugu sasmalcināšanai, malto ķiploku, sīpolu, puravu, kā arī sēņu, vistas, liellopu vai cūkgaļas gaļas gatavošanai. Ņemiet vērā, ka dažus servēšanas nažus no Opinel vai Victorinox zīmoliem var izmantot kā augļu un dārzeņu griezējus . Sīkāka informācija